Thursday, 23 March 2017

Short Segment: Jom Klik!


Hai semua!! so harini saya dengan besar hati nak buat short segment untuk bloggers bloggers Malaysia!! Korang just kena klik beberapa link. Korang boleh tinggalkan url blog kalau nak saya klik korang punya ;)

Syarat
1. JUJUR
1. Nak follow atau tak, terserah
3. Klik SINI , SINI , SINI , SINI , SINI TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING YA ;)

Cara nak Join?
1. buat entry bertajuk "Short Segment: Jom Klik!"
2. dalam entry tu letak link iklan korang yang nak farah klik. kalau nak farah klik nuffnang korang, korang tulis je "klik nuffnang di sidebar" 
3. Publish and comment url entry korang.

Extra
peserta boleh berblogwalking ke blog peserta lain untuk promote entry (means i click yours, you click mine macam tu la) 

Wednesday, 22 March 2017

Tema blog tukar lagi??

HAPPY FRIDAY!!!!!!! I love lists http://www.shutterbean.com/2017/i-love-lists-54/:
tak ada kena mengena. hanya inspirasi sahaja

Haiiii.... wah tukar lagi tema blog ni... tak penat ke cik farah hhahahahaa... saya mmg suka coding coding ni. so farah okay je. dah muak tgk tema lama..tiba masa utk tukar. Ambik masa 2 jam setengah juga. belajar bnyk benda baru harini. nanti kalau ada masa sy buat entry panduan mengedit blog. hahaha macam buat buku pula.

ini sebelum. Tema; Bluegray & rose. simple dan tenang

Nak edit tema yang ni tak susah sngat. sebab kod yang guna banyak kod warna je. yang dekat sidebar just tgk tutorial org.

ini after. Tema; colourful.(mostly pink) 

yang ini agak lama untuk edit. ambik masa nak edit header la. menu tab la. 

So, apa korang rasa? mana satu lagi ok? drop your comment :)



Ada duit dalam bank tak semestinya boleh belanja!

Image result for duit terbang
duit tak turun dari langit 

NOTE TO MYSELF AND OTHERS.
Ada duit dalam akaun bank tak semestinya boleh belanja ye kawan kawan. kalau tak, awak akan menyesal macam saya. (penggunaan ayat tak semestinya tak bermakna tak boleh guna langsung ye).

Ceritanya macam ni, selepas keluar result PT3, saya menjadi kaya. TAPI, sekarang tidak lagi. Sebab, saya nak guna hampir kesemua duit yang ayah saya kasi sebagai hadiah PT3 atas kejayaan saya. Saya asik keluar dengan kawan kawan (maklumlah tak sedar diri yang duit tu bukan senang nak dapat) dan guna sikit demi sikit lama lama jadi habuk haahhahaha. tak lawak? ok.

Akhirnya sekarang, merana cari duit lebih. memang susah memandangkan saya hanya berusia 16 tahun. tunggu habis SPM dulu baru boleh kerja. LOL

Akhir kata, janganlah boros.

Itu saja dari saya, Assalamualaikum.

Tuesday, 21 March 2017

Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May


klik banner untuk join.

TERIMA KASIH CIKJA SEBAB SUDI JEMPUT SAYA JOIN ;)

Anda di tag !

Rahsia kecantikkan 4 orang wanita cantik Malaysia!


Semua wanita dalam dunia ini pasti menginginkan wajah yang menawan kan?
tak kira muda atau tua, sudah pasti mereka juga menginginkan wajah yang menawan. Hari ini, 4 orang wanita dengan wajah yang menawan telah membongkarkan rahsia mereka!
Anda ingin tahu apa rahsia mereka??

klik link ini!! KLIK SINI

terima kasih kerana sudi membaca :)



Monday, 20 March 2017

28 jenis guru yang ada disekolah?

Image result for cikgu

apa maksud guru? 
Guru atau lebih dikenali sebagai pengajar atau pendidik ialah tenaga pengajar dalam institusi pendidikan seperti sekolah atau tuisyen.

Setiap murid di dunia ni mesti dah pernah jumpa guru yang bermacam-macam karenah kan? ada yang manja, ada yang garang, ada yang MALAS ! saya pernah rasa cikgu yang malas. YA ALLAH... malas dia tu..... dia kasi kerja kat kitorang hampir SATU BUKU! tapi dia??? dia TIDUR je. akhirnya, dia pindah sekolah.. hahah. tapi takpe. sebab dia saya lulus. sebab dia, saya merasa buat kerja satu buku teks. 

Korang nak tahu tak cikgu korang jenis macam mana? kalau korang nak tahu.........
klik ----> SINI! 
dan korang akan ketahui cikgu korang yang mcm mana.. hehehehe. Assalamualaikum semua!

Friday, 17 March 2017

Wednesday, 15 March 2017

Mystery Giveaway 2017 oleh Airah Syahirah


click banner untuk join

first impression terhadap blog Airah Syahirah? blog yang sangat kemas dan cantik boleh menarik perhatian pembaca. Tulisan yang tidak terlalu kecik dan tak terlalu besar dan pemilihan font yang bagus. Jadi, pembaca masih boleh membaca dengan mudah. blog Airah Syahirah nampak macam bloggers luar negara sebab bloggers luar negara mementingkan kekemasan blog sama macam blog Airah Syahirah

Saturday, 11 March 2017

'Blog Giveaway by RII


klik pada banner untuk join :)

Pencarian sponsor untuk GA akan datang

Aslm dan hi.
Berikutan daripada tajuk, Farah tengah cari sponsor untuk giveaway akan datang. Dalam kata lain, first Giveaway lah ye.

bagi sesiapa yang nak jadi sponsor, boleh contact farah. Isi je contact form dekat sidebar tu. so dia akan direct ke email farah.

ini ada sedikit maklumat tentang GA akan datang.
Akan bermula pada bulan 4 (April) dan berakhir pada bulan 5 (mei) 2017 ni.
Sponsor yang diperlukan hanyalah 3 orang. sebab taknak syarat banyak sngat. kalau boleh syarat bagi sorang sponsor tak lebih dari 5 syarat ;)

kelebihan jadi sponsor?
-follower blog meningkat
-likers fanpage meningkat
-earnings nuffnang meningkat
-followers ig meningkat
kelebihannya berdasarkan syarat2 yang sponsor beri juga:)

HARAP DAPAT SAMBUTAN, INSYAALLAH.

update; pencarian sponsor tamat :)

Marching March Giveaway

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


GIVEAWAY : LINK WITH ME


klik pada banner untuk join :)
due date : 24 mac 2017 

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Friday, 10 March 2017

Saturday, 4 March 2017

Pencarian Bloglist Sesi Mac-April 2017


klik banner untuk join :)

Senarai Pemenang Pencarian bloglist mac 2017 by fws

Assalamualaikum dan Hai semua!!! 
pertama sekali, saya nak minta maaf sebab lambat announce winner, saya betul-betul busy sebab sekolah. ok taknak bnyk cakap. 

DISEBABKAN SAYA LAMBAT ANNOUNCE PEMENANG, SO BLOG2 YANG MENANG AKAN STAY DALAM BLOGLIST SAMPAI 4/4/17

ini senarai peserta;

dan pemenangnya ialah.........

10 blog di blog ini
3,14, 21, 16, 2, 18, 20, 8, 17, 19

5 blog di main blog
15, 5, 12, 13, 11